21 Mayıs 2013 Salı

Geçmişe Atlayış (6. Bölüm)

Merhaba, bu benim altıncı mektubum. Mektubu neden yazdığımı bilmiyorum doğrusu Belki can sıkıntısı belki ölen K-9 köpeğimdir. Bir önceki mektupta söylediğim köpek dün geceki iskelet saldırında öldü ama bunun için çok üzülmüyorum çünkü o ölmese ben ölecektim. Yaratıkların saldırışları artmaya başladı. Onlardan korunmak için kendime ev yapmalıyım. Acaba evimi neyden yapsam? Kumdan yapabilirim zaten ki adım ötemde çöl var. Kumları birleştirip kumtaşı yapacağım. Bunlarla büyük bir ev yapabilirim. Gerçi burada ev yapmak doğru bilemiyorum. Ben buradan kurtulmak istiyorum. Sevmediğim insanlara her gün merhaba demek, otobüslerde sıkış pıkış oturmak istiyorum. Daha doğrusu dünyada yaşamak istiyorum. Buranın cehennemden farkı yok! Hiç kimseden haber alamıyorum ne yapmam gerek onuda bilmiyorum. Belki yeni bir portal yapabilirim ama bu o kadar kolay olmaz lavı derinlerde bulabilirim bunun için demir kova gerekli hemde bir sürü... Her zaman olduğu gibi maden bulmak için derinlere ineceğim. Bu sefer yanıma zırh kılıç vs. gerekli malzemeler gerekiyor. O zaman ben hemen işe koyulayım. Bir sonraki mektubumu portalı yaptıktan sonra yazarım.

Geçmişe Atlayış (5. Bölüm)

5. Bölüm(Kurt Köpekleri)

Merhaba;


5. Mektubu yazabilmem gerçekten büyük bir mucize zaten bir önce ki mektupda da anlattım başıma neler geldiğini ama şimdi size bir iyi birde kötü haberim var. Önce iyi haberden başlayayım. Barakamda otururken dışarıdan bir havlama sesi geldi evet, çok ilginçtir ki bir havlama sesi, dünyamızda ki bildiğiniz havlama sesi çok şaşırdım ne yapacağımı bilemedim. Bilmediğim ve tanımadığım bir yer yada gezegen ve bir havlama sesi emin olun sandığınız kadar garip bir şey değil. Havlama sesleri çok yakındı ama güvenip dışarı çıkamadım nedeni ise 14 yaşındayken bisiklet sürdüğüm için kovalayan sokak köpeğiydi. Kovalayıp beni düşürmüştü ve ben düşüncede kaçmıştı. Neyse; köpek sesleri durmadan devam ediyordu vahşi olma olasılığı çok yüksekti. Kumu eritip camlar yapmıştım ve bunları pencere olarak barınağıma koymuştum. Camdan dışarı baktığımda köpek tamda camın önündeydi. Birden irkildim ve geri çekildim. Sonra köpeği izlemeye başladım.Köpeğe bir kuzu yaklaştı.
Köpek hiç düşünmeden kuzuyu öldürdü. Artık emindim bu köpek vahşiydi ve ondan korkmalıydım. Evde haps olmuştum öylece bir çözüm yolu düşünmeye başladım.
Biraz sonra köpeğe kemik verirsem uysallaşır diye düşündüm ama kemiği nereden bulacaktım? Kuzu filan kesip kemik toplayabilirdim ancak dışarı çıkamazdım. Madene inip demir bulup demirden bir kılıç yapabilirdim bu hiç kötü bir fikir değildi. Böylelikle köpek bana saldırsa da onu öldürebilirdim. Hemen madene indim bir kaç demir aradım ama bulamadım karanlığa doğru ilerledim. Ama her zaman ki gibi korkuyordum karşıma bir zombi çıkabilirdi. İlerledikçe hem kaybolma endişem hemde bir canavara yakalanma korkum artıyordu ve lanet olsun ki hiç bir yerde demir yoktu... Daha fazla gitmemin bir anlamı yoktu geri dönmeye başladım geri dönerken bir mağara daha fark ettim birde orayı denemeliydim ve girdim. Girmez olaydım! İçeride elinde ok olan bir iskelet vardı. Oracıkta bayılabilirdim ama bunu yapmak hiç iyi olmazdı.elimdeki kazmayla iskeletin kemikleri incilttim vuruyordum ama ölmüyordu hiç bir şey düşünemiyordum. sonra ondan kaçmaya başladım ve bir deliğe girdim birden düşündüğümde iskeleti öldürmem gerektiğini fark ettim çünkü en fazla kemik ondaydı. hemen çıktım, çıkmamla bana ok atması bir oldu yeni oku atmasına vakit kalmadı ki üstüne atladım ve oku elinden aldım(Aman Allah'ım beyni bile olmayan iskeletle düello yapıyorum.) Kafasını çevirerek boynunu kırmaya çalıştım ama olmadı ama kafasını çektiğimde artık yaşamıyordu.
Kemikleri aldım ve koşarak yukarıya çıktım. Önce köpeği kontrol ettim oradaydı sonra dışarı çıktım ve yanına yavaşça gittim uzaktan kemik uzaktım önce bir şey yapmadı sonra bir kemik daha verdim ve birden sevimli bir hal aldı hemen yere oturdu sanki eğitilmiş bir köpek gibi. Artık o benim K-9 köpeğim..

Geçmişe Atlayış (4. Bölüm)

4. Bölüm (Yaratıklar)


Kamerayı bulduğuma çok sevindim içinde bulunan resimler benimle yeniden buluşunca eski hatıralarımı anımsadım. Vietnam'daki fakir küçük çocukların masum bakışlarını, Rusya'da ki matruşka atölyeleri, Afrika'da ki teneke mahalleleri.. Hiç birinin değerini bilememişim. Daha doğrusu insanlar dünyanın değerini bilmiyor. Şu an sevdiklerimin yanında olmayı o kadar çok istiyorum ki. Sadece bir kıvılcım çıkarıp ateş yakmak için canım çıkıyor. Bu arada mektubu yazmamın nedeni çok garip olay yaşamam. Dediğim gibi ateşi yakmak için bir çakmaktaşı ve demire ihtiyacım var böylelikle kıvılcım çıkarıp kömür yakabiliyorum. Önce kömür toplamak için taştan bir kazma yaptım sonra çakmak taşını graveller arasından bulacağımı umut ederek bir kürek yaptım taştan. Demiri de derinlerde bulabilirdim bunun içinde merdiven yaptım. Kömürü buldum yanında gravel de vardı bir kaç tane çakmaktaşı bulup demir aramaya koyuldum biraz derine indikten sonra karanlık bir mağara buldum. İçerisi çok karanlıktı korktum elimde ateş yakacak materyal yoktu. Mağaranın içinden bu dünyaya yeni geldiğimde duyduğum garip sesler yankı yaparak geliyordu. Korka korka ilerledim. Birde ne göreyim kafamın tam üstünde ham demir. Hemen kazmamı elime aldım ve başladım vurmaya vurdukça daha çok demir düşmeye başladı ama sesler yaklaşıyordu çabukcak oradan ayrılmalıydım. Arkamı döndüm ve filmlerde ki gibi bir
ZOMBİ ! gözleri yaralı zehirlenmiş gibi yeşil. Kazmayı aldım ve kafasına geçirdim yeşil kanı yüzüme fışkırdı kazmayla birlikte onu orada bırakıp kaçacaktım ki zombinin elinde tavuk tüyleri olduğunu gördüm belki işime yarar diye hemen merdiveni kullanarak çıktım evime geldim taştan yaptığım ocağa ham demirleri koyarak eritip işledim artık işe yarar haldeler. Size zombinin resmini çizebilirim.



Geçmişe Atlayış (3. Bölüm)

3. Bölüm (Patlamanın etkisi)

Bu benim 3. mektubum şuan gerçekten nerede olduğumu bilmiyorum. Etrafımda mutlu mutlu öten bülbüller, bir kemik verirsem hayatlarını bana verecekmiş gibi bakan köpekler ve sadece kesilip yenmek için bekleyen domuzlar.. Sanki onlarda benim gibi çaresiz dolanıyorlar. Uzakta, önceden hatırladığım cismin yanına giderken tepesindeki karlı topraklarıyla sanki üstüme üstüme gelen dağlar sanki benim burada olmamı istemez gibi seyrediyorlar beni. Cismin yanına korkarak giderken güneş tam tepemdeydi neyse ki sanki ilkbahardaymışız gibi hava ne sıcak nede soğuktu. Yaklaşık 15 dakika boyuca bir tepeye tırmandıktan sonra o ulaşmaya çalıştığım şeye geldim geldiğimde gözlerime inanamadım! Çünkü ayaklarımın ucunda duran


şey seyahatlerimde yanımdan hiç eksik etmediğim fotoğraf makinemdi! Tüylerim diken diken oldu bir anda nasıl olabilir bu ? Sadece fotoğraf makinem ve ben mi vardık yoksa diğer eşyalarım da burada mıydı? Patlama yüzünden ne oldu ? Tüm bu soruların cevaplarını arayacağım. Ayrıca başımdan geçenleri de bu fotoğraf makinesi ile çekebilirim. Burası çok garip bir dünya umut ediyorum ki bu mektupları size ulaştırabilirim.

Geçmişe Atlayış (2. Bölüm)

2. Bölüm ( Dünya )

Bu size ikinci mektubum elimde çok az kağıt kaldı. Hee, bu arada kağıt yapmak için şeker kamışlarını kullanıyorum. Göllerin kenarlarında yetişiyor. Buraya hala ayak uyduramadım geceleri çok karanlık oluyor. Ayrıca yeni fark ettimde burada hayvanlar var ama hiç insan yok. Geceleri çok karanlık olduğundan kendime ışık bulmam lazımdı. Etrafta biraz çalı çırpı bulup üstüne kayaların arasında buldum ve tahta bir kazmayla çıkardığım kömürleri koydum ve bir kayaya vurarak ateş yaptım ilgibçtir ki bu kömürler hiç bitmiyor.. Yağmur yağdığından çok zor oluyordu bu nedenlede kendime ufak bir barınak yaptım.Eski insanlar nasıl yaşıyorlarmış?
Burada yaşam çok zor. Ne yazacağımı düşünürken ilerde ki tepenin başında bir şey gördüm ona bakmalıyım tanıdık bir şeye benziyor.

1. Bölüm (Portal)

Ben Bora. Bu mesajı size yaklaşık "2 milyon" yıl önceden yazıyorum. Çocukken hep bir yerlere ışınlanmak istemiştim. Yurt dışında okuduğum Harvard Üniversite'sinde 4 yıl boyunca öğrenim gördüm. Halâ çocukluk hayalimi gerçekleştirmek istiyordum. Tarihler 10.12.2012'yi gösterdiğinde de bir deney yaptım. Deneyden edindiğim bilgiye göre Lav ve Suyun birleşmesi sonucu oluşan Obsiyan taşları büyük ölçüde enerji içeriyor. Enerjiyi demir tozlarına yönelttiğimde demir tozlarının kaybolduğunu gördüm. Bunun bir ışınlanma olacağını düşünerek, her biri 144,5 KG ağırlığında obsiyan blokları döktüm. Bunları Mektubun altında çizdiğim gibi dizerek enerjiyi etkinleştirmek için bir ateş yaktım. Evimde bir patlama oldu.Kendimi 1 aydır uyuyor gibi hissediyorum. Etrafta kimseler yok. Hiçbir bina,insan nede bir yaşam belirtisi etrafa bakılırsa dünyanın başlangıcındayım. Lütfen bana yardım edin. Bu mektubu belki yeniden portal yapıp size yollayabilirim umuduyla yazdım. Şuan günümüzde tarih 21.05.2013 olmalı.




16 Mayıs 2013 Perşembe

Palaria 1.5.2


Oyununuza onlarca hatta yüzlerce yeni maden, kılıç, blok, canlı geliyor!
Madenler








Bloklar

Kılıçlar ve Aletler









Özel silahları,mobları,itemları ve zırhları oyun içinde bulabilirsiniz.

İndirdiğiniz dosyayı “mods” klasörüne atmanız yeterlidir.

ICBM 1.5.2


Bu mod ile artık fuzeler ile rakibinizin kalesini,evini veya gizli yapıtlarını patlatabilirsiniz. 

Kurulum
Meta(Windows tuşu)+R basarak %appdata% yazınız.
.minecraft klasörüne giriniz.
(Tabiki forge kurulu olması gerek)
mods klasörüne atıyoruz.
————————
Not: Craft Guide’yi atmamın sebebi fuzeler veya fırlatıcıları yapmakta zorluk çekmemeniz için.



Modumuz İCBM ama Basic Componets olmazdan çalışmaz.

15 Mayıs 2013 Çarşamba

DivineRPG 1.4.7


Oyuna 7 yeni boyut, 75 yeni mob ve onlarca yeni item ekleyerek oyunu tamamen başka bir boyuta taşır. Bir çok yeniliği tek pakette istiyorsanız tam size göre.

Kurulum

Forge yükleyin.
İndirdiğiniz dosyayı “mods” klasörüne atın.

Smart Moving 1.5.2


Oyunda yapabileceğiniz hareketleri geliştirebilirsiniz bu mod sayesinde.

Özellikler
Kayma
Sürünme
Duvardan Zıplayabilme
Daha Hızlı Koşma
ve çok daha fazla özelliği oyuna ekler.
Kurulum Videosu














İndir

——————————————-

MM-Modpacks


MM-RPG ModPack 1, 4 yeni mod ile güncellendi!
MM-Modpacks Nedir?
MM-Modpacks sitemizdeki editörler tarafından hazırlanan modpack lerin genel ismidir. Modpack ler içinde birçok mod bulundurabilir. Teknolojik modpack ler, RPG tarzı modpack ler ve birçok tarzda modpack bulabilirsiniz.

Kaç Adet ModPack Var?
2 farklı editörümüzün yaptığı 2 farklı mod paketi vardır.

MM-RPG ModPack
MM-RPG modpack sitemiz editörlerinden Kaan Gezer tarafından geliştirilmektedir. Bu modpack sayesinde teknolojiden uzak bir şekilde hayatta kalmaya çalışacak ve birçok değişik yaratıkla mücadele etmek zorunda kalacaksınız.
MM-RPG v1.1 Mod Listesi
  1. Armor Status HUD
  2. Backpacks
  3. Bspkrs Core
  4. Coro AI
  5. Craft Guide
  6. Damage Indicators
  7. Dungeon Mobs
  8. Dungeon Pack
  9. Infernal Mobs
  10. Inventory Tweaks API
  11. Inventory Tweaks
  12. Iron Chests
  13. Minecraft Forge
  14. More Swords
  15. Rei’s Minimap
  16. Timber!
  17. Too Many Items
  18. Zombie Awareness
  19. Primitive Mobs
  20. Special Mobs
  21. Lava Monsters
  22. Ultimate Tools
MM-RPG Kurulum
  • Temiz bir Minecraft edinin ve indirdiğiniz manuel dosyası içindeki “bins” ve “mods” dosyalarını Minecraft’ı kurduğunuz yere atın.
MM-RPG İndirme Linkleri



MM-RPG ModPack 2
MM-RPG modpack sitemiz editörlerinden Furkan tarafından geliştirilmektedir. Bu modpack sayesinde dalga dalga gelen zombilerle mücadele edeceksiniz.
MM-RPG 2 Mod Listesi
  1. Dynamic Lights
  2. Damage Indicators
  3. Rei’s Minimap
  4. CoroAI
  5. Zombie Craft
Yakında Eklenecek Modlar
  • Yakında birçok mod eklenecektir. Şuan isimleri belli değil.
MM-RPG 2 Kurulum
  • İndirdiğiniz dosyanın içindeki “.minecraft’a atılacaklar” klasörünü .minecraft dizinine atın.
  • “coremods klasörüne atılacaklar” klasörünü coremods dizinine atın.
  • “mods klasörüne atılacaklar” klasörünü mods dizinine atın.
  • “texturepacks klasörüne atılacaklar” klasörünü texturepack dizinine atın.
Not: Klasörü değil, klasörün içindekileri atın.
MM-RPG 2 İndirme Linkleri

?

Forge

Kurmanıza gerek yoktur, direkt minecraft.jar dosyasını %appdata%/bin içine atın.
Son Versiyon 1.5.2
_____________________________
Kurulmuş Haldedir
_____________________________
Kurulmuş Haldedir
_____________________________

Not: “Son Versiyon” kurulmuş halde değildir. Sizin kurmanız gerekmektedir.
Kurulum;
İndirdiğiniz dosyanın içindeki herşeyi “minecraft.jar” içine atıp META-INF dosyasını siliniz.
Kurulum

Too Many Items


Bu mod ile oyunda envanterinizi kolayca değiştirebilirsiniz.
Kurulum
İndirdiğiniz dosyanın içindekileri “minecraft.jar”a atmanız yeterlidir.
İndirme Linkleri
__________________________
__________________________
__________________________
__________________________

Not Enough Items


Bu mod TooManyItems ve Recipe Book modlarının birleşmişi gibi birşeydir.



Mod Özellikleri
  • Tarif Modu (Pişirme,Zanaat ve İksir Tarifleri)
  • Item arama
  • SMP desteği
  • Can butonu.
  • Oyun içi options sekmesi
  • Geliştirilmiş konfigürasyon dosyası
Kurulum
İndirdiğiniz 2 dosyayıda “coremods” klasörüne atmanız yeterlidir.
Forge ister.
1.5.1
__________________________
1.5.2
__________________________
1.5




Minecraft Hile Serisi Başlıyor

Arkadaşlar survival ve hardcore'da zorlanıyor musunuz.O zaman vereceğim hilelere bir göz atın.
Şu an bulduğumuz hileler 19:10 yayınlanacaktır.
Sabırlı olun ve hilelerimizi ve modlarımızı bekleyin.

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Minecraft ile ilgili bir yazı

Bazı oyunlar vardır ki onlar yeni oyunların yüksek grafikli kaliteli dokularına uzun senaryolarına karşı sizi cezbetmeyi kolaylıkla başarır.

Bu tür oyunlar genel olarak geniş hayal gücüyle kendini sevdirir. Evet; Minecraft düşük grafiklerine basit oynanışına karşın çok seviliyor. Dünyadamilyonlarca oyuncunun ikinci yaşamı olarak gördüğü bu oyun için server kiralayan insanlar dahi var. Onlara hak vermemek elde değil. Birilerine diyerek elinize birşey geçmiyor. Ama siz oynayarak gerçekten yaratıcılığınızı ortaya koyuyorsunuz. Bu nedenle bu başarıyı yakalayan bu oyunun amacı kendinizi gece gelen yaratıklardan korumak.

İlk olarak indirerek başlamalısınız. Bir haritada oyuna başlıyorsunuz ve elinizde bir cisimle beraber… Şimdi o elinizdeki cisimle her tarafı kazabilir kazdığınız yerdeki toprağı taşları biriktirebilirsiniz. Peki, bu biriktirdiğimiz eşyalar ne işe yarar? Çok basit… Oyunda geceleri ortaya çıkan tuhaf yaratıklar var… Eğer geceleyin kendinize saklanacak barınacak bir yer bulamazsanız zombiler tarafından yenilerek oyun dışı kalırsınız. Bu nedenle biriktirdiğiniz eşyalarla zombilerin ulaşamayacağı evler inşa edersiniz.

Zamanla ustalaşarak çeşitli malzemelerden farklı item yani eşyalar çıkarırsınız. Örnek vermek gerekirse gecenin hızlı geçmesi için yünleri biriktirir yastık yaparsınız. Ayrıca evlerinizin barınma ihtiyacının yanında onun güzelliğiyle de oyuna zevk katabilirsiniz. Tamamen size kalmış olan tasarım istediğiniz takdirde mükemmel evlere dönüşebilir. Ayrıca sadece zombilerden değil serverdeki başka oyunculardan da korunmanız lazım. Sizi yok etmek isteyen oyuncular olabilir.

Minecraft her şeyiyle kendini kanıtlamış küçük boyutlu harika bir oyundur ve son zamanlarda youtube önerilerini işgal etmiş çokça oyuncu tarafından oynanmaktadır. Sitemizdeki güvenli indirme linklerine tıklayarak Minecraft indirme işlemini başlatabilirsiniz. Eminiz ki milyonlarca oyuncuyu bilgisayar başından ayırmayan bu oyun sizleri de çok etkileyecek. Size tavsiyemiz aşırıya kaçmadan bu oyunu keşfetmeye bakın. Bu oyunu oynamadan ölmeyin!

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Minecraft Clay Soldiers Mod (1.5.2)

1.5.2 Mod İçin Gerekli Dosyalar
Pack
--__--
Minecraft Forge
--__--
Clay Soldiers

---__Kurulum___---
Forge – minecraft.jar ın içine atıp, META-INF dosyasını silmeniz yeterlidir.
Manager Pack -  ”mods” klasörünün içine atmanız yeterlidir.
Clay Soldiers – “mods” klasörünün içine atmanız yeterlidir.


Görseller



Not:Alıntıdır.